Zomerse broccolisalade


Broccoli is eigenlijk een winterse groente en wordt dus meestal warm gegeten. Maar het kan in de zomer ook een welkome afwisseling bieden in het aanbod van salades. 

Broccoli is een echte superfood. Het bevat veel vezels, bèta-caroteen, calcium en vitamine C. Van alle groenten bevat het de meeste ‘glucosinolaten’. Onderzoekers aan de Berkeley Universiteit van Californië hebben ontdekt dat deze stofjes preventief werken tegen kanker. Allen naar de winkel voor een wekelijkse portie broccoli 😉 !

 

Recept Afdrukken
Zomerse broccolisalade
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze samen met de eitjes tot ze beetgaar zijn.
  2. Giet de broccoli en de eitjes af en laat afkoelen.
  3. Snij de paprika's en ajuin in reepjes.
  4. Snij de gekookte eitjes in blokjes.
  5. Voeg alles samen in een kom en voeg citroensap, olijfolie en zout toe. Meng goed.
Notities

Dit gerecht kan best op voorhand gemaakt worden, want het is het lekkerst als het koud uit de frigo komt.

Deel dit Recept
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.