[easy-image-collage id=380]
Kinderen eten nogal vaak met hun ogen. Als er teveel groenten in het eten zitten, durven ze er hun neus al eens voor ophalen. Dan is het aan de mama’s om de groentjes in het eten te verstoppen zodat de kleintjes toch genoeg vitaminen binnenkrijgen ;-). Onderstaand recept bevat niet alleen veel groenten, het is ook nog simpel en snel klaar. En je kan alle mogelijke groenten erin steken die je nog op voorraad hebt of die je kwijt wil ;-). Deze saus is de ideale basis voor spaghetti bolognese, chili con carne, moussaka of eender welk gerecht waarvoor je tomatensaus nodig hebt.
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
|
- 500 g tomaten of tomatensaus
- 2 ajuinen
- 1 aubergine
- 200 g champignonnen
- 2 wortelen
- 3 selderstengels
- 1 laurierblaadje
- 250 ml rundsbouillon
- 2 g x 70tomatenpuree
- Zout en peper
- Kokosolie of ossenwit om te bakken
Ingrediënten
|
|
- Verwarm de kokosolie of ossenwit in een grote stoofpot.
- Maak de groenten zuiver en hak de ajuinen, aubergine, champignonnen, wortelen en selder fijn in een blender/keukenrobot.
- Doe de gehakte groenten in de stoofpot en bak de groenten kort aan.
- Hak vervolgens de tomaten fijn en voeg toe aan de groenten.
- Voeg de laurier en rundsbouillon toe en laat even sudderen op een matig vuur. Hoe langer de saus kan sudderen, hoe beter.
- Voeg 1 of 2 blikjes tomatenpuree toe, afhankelijk van of je graag een dikke saus wil of niet.
- Voeg peper en zout toe naar smaak.