De herfst is pompoenentijd. Een ideaal opwarmertje is een lekker smeuïge pompoensoep. Deze klassieker kunnen we ook wat hipper maken door er een exotische toets aan te geven. Met wat handige voorgesneden diepvriesgroenten, staat deze lekkernij in een wip op tafel.
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
|
Ingrediënten
- 2 l kippenbouillon
- 500 g wortelen diepvries
- 500 g pompoen diepvries
- 2 stengels bleke selder
- 2 uien
- 250 ml kokosmelk
- 1 eetlepel gele currypasta kan ook vervangen worden door currypoeder
- 2 blaadjes laurier
- centimeter blokje gember van halvedik
- verse koriander optioneel
- kokosolie
- peper
- zout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Snij de uien, wortelen, pompoen, selder en gember in kleine blokjes of koop al voorgesneden.
- Verhit de kokosolie, voeg de gesnipperde ui toe en laat een paar minuutjes fruiten.
- Voeg dan de pompoen-, wortel-, selder- en gemberblokjes toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg vervolgens de bouillon en laurier toe en laat zo`n 30 minuten gaar koken op een zacht vuur.
- Zet het vuur uit, verwijder de laurierblaadjes, voeg de kokosmelk en currypasta toe en mix het geheel met een staafmixer.
- Is de soep te dik, voeg dan wat extra water of bouillon toe.
- Breng op smaak met peper & zout en serveer met verse koriander.
Notities
Om het extra feestelijk te maken kan je grijze garnalen of krokant gebakken parmaham toevoegen als decoratie.
Deel dit Recept
super lekker !! en gezond 🙂
🙂 Deze al uitgetest?