[easy-image-collage id=216]
Ik ken eigenlijk niemand die niet graag ijs eet. In de zomer als tussendoortje om te verkoelen, het ganse jaar door als dessert of zelfs als ontbijt. Ijs als ontbijt? Waarom niet? Dit supermakkelijk vruchtenijs is zo simpel en snel klaar dat je het perfect als ontbijt kan eten. Het enige dat je nodig hebt is bevroren fruit, kokosmelk en een staafmixer of blender.
Het fijne aan dit receptje is dat je er eindeloos mee kan variëren. Je kan de kokosmelk vervangen door amandelmelk en de mango door frambozen, blauwe bessen, rode vruchten, aardbeien, banaan, ….
Afwerken kan met vers fruit, noten of mijn homemade granola.
Prep Tijd | 10 minuten |
Porties |
|
- 250 g bevroren mango of ander fruit naar keuze
- 100 ml kokosmelk bij voorkeur gekoeld
Ingrediënten
|
|
- Doe het fruit in een mixkom of blender en laat dit enkele minuten staan om te ontdooien. Dit zorgt ervoor dat het mixen makkelijker gaat.
- Voeg vervolgens de kokosmelk toe. Als je graag vast ijs hebt voeg je wat minder toe, eet je graag zacht smeuig ijs, dan kan je best wat meer toevoegen.
- Mix het geheel.
Hallo,
Misschien een stomme vraag. Maar wat voor kokosmelk moet ik gebruiken. Uit blik, pakje of de kokosmelk om te drinken?
Alvast bedankt.
Sophie
Hey Sophie,
maakt niet veel uit. Hoe dikker de melk of room, hoe smeuïger het ijs.
Ik gebruik meestal de vette Thaise kokosmelk in klein brikjes.