Nasi met scampi’s
Porties Prep Tijd
4 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Instructies
  1. Bak de scampi’s in kokosolie tot ze goudgeel en krokant zijn.
  2. Kook de rijst gaar in voldoende water.
  3. Bak de gember, look, cashews, champignonnen en bloemkool in kokosolie in een voldoende grote pan/wok.
  4. Als de champignonnen en bloemkool gaar zijn, voeg je de gekookte rijst, erwten, geraspte wortel en currypoeder toe. Als je het graag pittiger wil, kan je ook Thaise gele, groene of rode currypasta toevoegen. Niet aan te raden met kinderen! Laat bakken tot alles gaar is.
  5. Voeg de scampi’s toe.
  6. Voeg een beetje kokosmelk toe indien het geheel te droog wordt.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
Notities

Tip: als je een weekplan gebruikt en dus weet wanneer je dit gerecht gaat maken, kook de rijst dan een dag of 2 op voorhand. ‘Oude’ rijst smaakt beter om dit gerecht te maken.