[easy-image-collage id=1407]
De oesterzwam is na de champignon de bekendste paddenstoel. De vorm lijkt op die van een oesterschelp, vandaar de naam. Oesterzwammen zijn perfecte vleesvervangers. Ze bevatten niet alleen veel eiwitten en vezels, maar de zachte smaak lijkt zelfs op kalfsvlees. Daarnaast bevatten oesterzwammen een aantal hoognodige vitaminen en mineralen zoals vitamine B6, vitamine D, natrium, kalium, magnesium, fosfor, ijzer, zink, koper en calcium.
Oesterzwammen mag je nooit met een mes in stukken snijden, maar scheur je met je handen in stukken. Door te snijden druk je de sporen samen, wat niet ten goede komt aan de smaak.
Oesterzwammen hoeven maar heel kort gebakken te worden. In onderstaand receptje gaan we de oesterzwammen een krokant korstje geven, waardoor ze heel erg lijken op chicken nuggets. Perfect als aperitiefhapje, snack of als bijgerechtje.
Prep Tijd | 2 minuten |
Kook Tijd | 18 minuten |
Porties |
personen
|
- 250 g oesterzwammen
- 2 stuks eieren
- 2 el tapiocabloem of arrowroot
- 4 el kokosolie
- 1 snuifje zout
- 1 snuifje peper
Ingrediënten
|
|
- Verhit de kokosolie in een pan.
- Doe de tapiocabloem of arrowroot in een bakje.
- Kluts de eieren en meng met peper en zout en doe in een ander bakje.
- Scheur de oesterzwammen indien ze te groot zijn.
- Omwentel de oesterzwammen eerst met bloem en doop ze vervolgens in het eiermengsel.
- Bak 2 min. aan iedere kant tot ze goudgeel en krokant zijn.