[easy-image-collage id=402]
Veel woorden hoef ik er niet aan vuil te maken, chocoladetaart is gewoon SUPERLEKKER 😉 ! En het volgende receptje is er echt eentje om duimen en vingers bij af te likken ;-). Het is snel klaar, simpel en er zitten geen granen, zuivel of geraffineerde suiker in. Het is ook een veelzijdig recept waarmee je een gewone rechthoekige cake, 12 muffins of een brownie kan maken (lage bakvorm). Als je een grote taart wil maken moet je alles x2 doen (ingrediënten + baktijd).
[easy-image-collage id=1163]
Wil je er echt een decadente taart van maken? Probeer ze dan open te snijden of bak er 2 om op elkaar te leggen. Als vulling kan je een laagje frambozenconfituur zonder toegevoegde suiker en opgeklopte kokosroom toevoegen. En afwerken kan met een topping van gesmolten zwarte chocolade. De kokosroom maak je door echte Thaise kokosmelk (Aroy-D) een nachtje in de frigo te bewaren en vervolgens de kokosroom die bovenop de melk gestold is, eraf te scheppen. Dit klop je op zoals je met gewone slagroom zou doen.
De glimlach op mijn kindjes hun gezicht, de lege bordjes nadien en de moeite die mijn man (hij is echt geen chocoladefan) heeft om ervan af te blijven, zeggen voor mij genoeg. Ze is onweerstaanbaar ;-). Ik kijk al uit naar jullie reacties!
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
|
- 300 g amandelbloem
- 125 g kokosbloesemsuiker
- 75 g cacao
- 1 g zout
- 1 g bicarbonaat
- 2 eieren
- 250 ml kokosmelk
- 1 tl vanille-extract
- in Kokosolie omte vetten
Ingrediënten
|
|
- Verwarm de oven op 180ºC
- Voeg de droge ingrediënten samen en meng goed
- Voeg vervolgens de natte ingrediënten bij de droge en meng tot een glad deeg zonder klonters
- Vet een bakvorm in met kokosolie en voeg het deeg toe
- Bak 30 - 35 min. op 180ºC voor een smeuïge cake. Laat langer bakken indien je liever een droge cake hebt.
Wil je meer? Dan kan je altijd noten of extra chocoladestukjes toevoegen.
Inderdaad, het is een heerlijke taart: gezond, niet te zoet en smeuïg ?
Dank je wel voor het recept!
Karen