Met dit receptje hoef je je nooit meer schuldig te voelen na het eten van een muffin :-). De enige zoetstof die erin zit is BANAAN en de binding gebeurt met kokosbloem en eitjes. Je kan met dit recept ook weer eindeloos variëren door extra’s toe te voegen, zoals: appel, noten, chocoladestukjes, blauwe bessen, wortel, rozijnen, … . Lekker als ontbijt, lunch of tussendoortje. Heb je tijdens de week niet veel tijd of zin om te bakken? Kijk dan of er op zondag ergens een kwartiertje tijd is. Ze staan op 1-2-3 in de oven en zo heb je op drukke weekdagen een snel ontbijtje of lekker tussendoortje voor de kinderen.
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
|
- 360 g banaan
- 6 eieren
- 75 g gesmolten kokosolie
- 2 tl vanille-extract
- 75 g kokosbloem
- 12 g kaneel
- 6 g bakpoeder
- 6 g baksoda
- 2 g zout
Ingrediënten
|
|
- Verwarm de oven op 180 °C
- Laat de kokosolie smelten
- Plet de bananen tot een vloeibare massa
- Voeg vervolgens de eieren, gesmolten kokosolie en vanille-extract bij de bananen en mix met garde of mixer
- Voeg dan de kokosbloem, kaneel, bakpoeder, baksoda en zout toe
- Mix tot er geen klonters meer zijn
- Giet het beslag in een met kokosolie ingevette muffinvorm voor 12 muffins
- Bak 20 min op 180 °C
- Haal uit de oven en laat nog 5 min in de vorm afkoelen
- Haal de muffins vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster
De muffins zijn enkele dagen houdbaar in de frigo.
Je kan er noten aan toevoegen voor een extra crunch. Ook lekker met een topping van siroop, amandelpasta of opgeklopte kokosroom.