Amandelmelk die je in de winkel koopt bevat vaak meer suiker en additieven dan dat er amandelen in zitten. Een goede amandelmelk zou eigenlijk enkel uit water en amandel mogen bestaan. Je kan zelf aan de slag gaan met het weken en mixen van amandelen, maar aangezien de meeste mensen niet veel tijd hebben (of vrij willen maken) en niet veel moeite willen doen, volgt hier het recept voor een supersnelle en eenvoudige amandelmelk. Het enige wat je nodig hebt is water, amandelpasta en een staafmixer.
Als je amandelpasta met velletjes gebruikt, kan je de melk filteren met een zeef of kaasdoek (niet tof om achteraf terug zuiver te maken), een koffiefilter (raakte snel verstopt) of je kan de velletjes gewoon laten bezinken en dan heb je er ook geen last meer van ;-). Witte amandelpasta kopen lost het probleem natuurlijk ook op ;-).
Passieve Tijd | 5 minuten |
Porties |
|
- 1 L warm water
- 70 g amandelpasta zonder additieven of suiker
Ingrediënten
|
|
- Doe de amandelpasta in een mixbeker
- Voeg 1 L warm water toe
- Roer erin zodat de amandelpasta al wat verdeeld is
- Mix met de staafmixer totdat alle amandelpasta verdwenen is en er een mooie schuimlaag op de melk ontstaat
Je kan de melk nog enkele dagen in een afgesloten bus of fles in de frigo bewaren. Wel even schudden voor gebruik!