Wel zin in een gezellige winteravond met een warme kop glühwein, maar geen zin in goedkope wijn met kunstmatige smaak- en kleurstoffen? Ga dan lekker zelf aan de slag en maak er meteen maar een alcoholvrije versie van. Geen wijn of druivensap, maar ongezoet cranberrysap vormt de basis van deze glühwein. Je kan natuurlijk ook gezoet cranberrysap nemen, maar door de ongezoete versie te nemen kan je zoveel zoetstof als je zelf wil toevoegen.
Prep Tijd | 5 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Porties |
|
Ingrediënten
- 700 ml ongezoet cranberrysap
- 300 ml appelsiensap al dan niet versgeperst
- 8 kruidnagels
- 1-2 kaneelstokjes
- 1-2 steranijs
- 2 el honing of kokosbloesemsuiker of ahornsiroop of erythritol
- 1/2 tl vanille-extract
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een keteltje.
- Breng aan de kook en laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Voor meer smaak kan je het geheel ook een uurtje op een zacht vuurtje laten trekken.
- Serveer!
Deel dit Recept