[easy-image-collage id=296]
Kale of boerenkool is een ideaal alternatief voor aardappelchips, dat boordevol ongezonde vetten en additieven zit. Chips van boerenkool? Ik hoor je al denken: ‘Yeah right, alsof dat aan mijn Lay’s sensations Thai sweet chili (een van mijn favorieten van vroeger ;-)) kan tippen? En toch! Waar draait het bij chips eten om? Je wil tijdens een filmavondje iets om te knabbelen, liefst krokant en met een zout smaakje. Awel, kale chips heeft het allemaal en het is zelfs nog gezond ook!
De kool wordt in de oven gebakken met een gezond vet naar keuze. Je kan er enkel zout opdoen of nog andere kruiden naar smaak, zoals paprika- of lookpoeder.
Eens je de smaak van kale chips te pakken hebt, wil je zelfs geen gewone chips meer ;-)! De kom met kale chips is hier in ieder geval sneller leeg dan de zak Lay’s vroeger was ;-).
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
|
- een aantal boerenkoolbladeren
- kokosolie / ghee / ossewit vetstof naar keuze
- zout en/of kruiden
Ingrediënten
|
|
- Verwarm de oven op 150 graden.
- Scheur de kool in stukken en verwijder de grote nerven.
- Doe de kool in een kom, besprenkel met de vetstof en meng.
- Verdeel de kool over een bakplaat met bakpapier.
- Besprenkel met zout en/of kruiden.
- Bak 15 min. op 150 graden of tot de kool krokant is.
Tip: de kool moet volledig droog zijn om krokante chips te krijgen. Was de kool daarom al 's ochtends zodat deze de ganse dag kan drogen. Of gebruik een slazwierder om hem zo droog mogelijk te krijgen.