Door het opzoeken van internationale recepten stuit ik vaak op cups, ounces en andere voor ons minder bekende maten en gewichten. Hier volgt een handig lijstje met omzettingen van volumes, gewichten en oventemperaturen.
Volume
1 cup (Amerikaans) = 240 mL
1/2 cup = 120 mL
1/3 cup = 80 mL
1/4 cup = 60 mL = 4 eetlepels
1 eetlepel = 15 mL = 3 theelepels
1 theelepel = 5 mL
1 fluid ounce = 30 mL
1 US quart = 0.946 liter ≅1 liter
Gewicht
1 ounce = 28 g
1 pound = 16 ounces = 454 g
Lengte
1 inch = 2,54 cm
1 foot = 12 inches = 30 cm
Temperatuur
400° F = 200° C
350° F = 180° C
300° F = 150° C
Volume → gewicht omzettingen
Dit zijn slechts benaderingen en afhankelijk van de manier waarop de cup of lepel gevuld wordt. Wordt de cup aangestampt of afgestreken? Het is veel minder nauwkeurig dan te werken met grammen en kan dus voor nogal wat verrassingen in de keuken zorgen ;-).
Zuivel
Melk: 1 cup = 240 ml
Harde kaas, geraspt: 1 cup = 110 g
Yoghurt: 1 cup = 240 g
Noten en zaden
Noten: amandelen, brazil noten, cashews, hazelnoten, macademia noten, pistachen, walnoten
Zaden: chiazaad, sesam, maanzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten
Noten, volledig: 1 cup = 130 g
Noten, grof gehakt: 1 cup = 100 g
Noten, schilfers: 1 cup = 70 g
Noten, bloem/meel/gemalen: 1 cup = 120 g
Notenboter: 1 cup = 240 g
Zaden: 1 cup = 150 g
Zoetmakers
Honing: 1 cup = 300 g
Honing 1 eetlepel = 18 g
Kokosbloesemsuiker: 1 cup = 200 g
Chocolade
Cacao nibs of grof gehakte chocolade: 1 cup = 120 g
Cacaopoeder: 1 cup = 120 g Chocolate chips: 1 cup = 160 g
Vetten
Boter: 1 cup = 240 g
Kokosolie: 1 cup = 200 g
Fruit, groenten en andere
Blauwe bessen: 1 cup = 190 g
Wortelen, geraspt: 1 cup = 90 g
Rozijnen: 1 cup = 150 g
Olijven: 1 cup = 180 g
Psyllium husk: 1 cup = 80 g
Met dank aan: http://chocolateandzucchini.com/conversions/