Restjes van de avond ervoor, ze worden vaak onderschat en weggegooid, maar je kan hier nog zoveel lekkere dingen mee maken. Overschotjes van vlees of vis kan je verwerken in een slaatje en met gekookte groenten kan je nog perfect een lekkere omelet, frittata of quiche maken. Een frittata is een dikke omelet of eiertaart en een quiche is eigenlijk hetzelfde, maar dan met een bodem van bladerdeeg. Ik maak de mijne in een cakevorm, zonder bladerdeeg, omdat ik liever geen gluten eet, dus het lijkt meer op een eiercake ;-). Door een silicone bakvorm te gebruiken, kan je in principe ieder quicherecept omvormen naar een glutenvrije variant.
Ingrediënt: zout
Wortel-pompoensoep met gember, kokosmelk en koriander
De herfst is pompoenentijd. Een ideaal opwarmertje is een lekker smeuïge pompoensoep. Deze klassieker kunnen we ook wat hipper maken door er een exotische toets aan te geven. Met wat handige voorgesneden diepvriesgroenten, staat deze lekkernij in een wip op tafel.
Verder lezen Wortel-pompoensoep met gember, kokosmelk en koriander