Zeg niet zomaar ‘banaan’ tegen een bakbanaan. Ze lijken wel op elkaar, zijn familie, maar de smaak en toepassing is wel beduidend anders. De gele bananen die we allemaal kennen, kunnen we op iedere straathoek vinden, smaakt zoet en wordt meestal als tussendoortje, als fruit of in desserten gegeten. De groene bakbanaan vindt je spijtig genoeg nog maar enkel in speciaalzaken of Aziatische winkels, smaakt veel minder zoet en bevat veel meer resistent zetmeel. Ze worden daarom in andere delen van de wereld gegeten als groente of als bijgerecht in de plaats van aardappelen.
Ingrediënt: zout
Pittige zoete aardappelpuree met feta en koriander
Zoete aardappel heeft een uitgesproken zoete smaak, waar niet iedereen voor te vinden is. Ook koriander is een delicaat kruid waar je voor of tegen bent. Als je deze 2 gaat combineren krijg je een verrassende combinatie die zelfs de grootste tegenstanders doet smelten. Voeg nog wat feta toe voor smeuïgheid en chilipeper voor wat pit en je hebt het perfecte bijgerecht bij lekker gebakken vis of gegrild vlees.
Verder lezen Pittige zoete aardappelpuree met feta en koriander