Gedaan met gevloek over geschifte mayonaise en het verknoeien van ingrediënten. Met dit receptje mislukt je mayonaise NOOIT meer. Het grote geheim is om alle ingrediënten op kamertemperatuur te verwerken. Niet alleen een garantie op succes, maar ook nog eens heel snel klaar. Bijna even snel als een pot gekochte mayonaise opendraaien ;-).
Je hebt enkel een staafmixer en een hele smalle pot nodig, waar de staafmixer net in past.
Verder kan je voor een heel basic receptje gaan, dus enkel met ei, appelciderazijn en olie of je kan er ook nog mosterd, citroen of kruiden aan toevoegen.
Ik gebruik meestal een mengsel van oliën. Meestal avocado-olie met een milde olijfolie, omdat deze zacht van smaak zijn. Soms voeg ik er ook nog walnootolie aan toe.
Superlekker bij deze zelfgemaakte zoete aardappelfrietjes of in een eier- of tonijnsla.
Prep Tijd | 4 minuten |
Kook Tijd | 1 minuten |
Porties |
|
- ml - 250olie 150avocado-olie en 100zachte olijfolie
- - 1 volledig ei
- - 2 el appelciderazijn
- - snuifje zout
Ingrediënten
|
|
- Neem een pot met rechte randen waarin je staafmixer net past.
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Doe zout, appelciderazijn, het ei en vervolgens alle olie aan de pot toe.
- Steek de mixer in de pot en begin op de bodem te mixen.
- Haal de staafmixer heel traag naar boven en blijf mixen tot alle olie verdwenen is.
Je kan 1 el appelciderazijn vervangen door 1 el citroensap en nog een koffielepel mosterd toevoegen voor extra smaak. Ook kan je experimenteren met kruiden zoals rozemarijn, peterselie, bieslook, peper of look.