De meeste kinderen lusten wel een lekker geballetje, maar voor groenten halen ze vaak hun neus op. Door wat verborgen groentjes aan de gehaktballetjes toe te voegen kan je zorgen dat je kinderen wat extra groenten binnenkrijgen. Spinazie, boerenkool en kruiden zoals peterselie, basilicum en munt zijn hier uitermate voor geschikt. En ze geven een extra toets aan een gewone gehaktbal ;-). Ook lekker op de BBQ of als aperitiefhapje.
Prep Tijd | 10 min. |
Kook Tijd | 15 min. |
Porties |
pers.
|
Ingrediënten
- 1 kg gehakt naar keuze bij voorkeur grasgevoerd of biologisch
- 2 stuk ajuin
- 1 handvol spinazie vers en bij voorkeur biologisch
- 1 handvol peterselie vers en bij voorkeur biologisch
- 1 handvol munt vers en bij voorkeur biologisch
- 2 stuk ei
- 2 eetlepel tapiocabloem of arrowroot
- 1 eetlepel oregano gedroogd
- 1 snuifje zout
- 1 snuifje peper
- 1 eetlepel kokosolie of andere vetstof om in te bakken zoals ghee, ossenwit,...
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verhit de kokosolie of ghee in een pan.
- Hak de uien, spinazie, munt en peterselie fijn in een blender of hakmolen.
- Voeg vervolgens alle ingrediënten samen in een kom en meng goed met de hand (latex handschoenen).
- Draai balletjes met je handen en laat ze enkele minuten bakken tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Deel dit Recept