De meeste kinderen lusten wel een lekker geballetje, maar voor groenten halen ze vaak hun neus op. Door wat verborgen groentjes aan de gehaktballetjes toe te voegen kan je zorgen dat je kinderen wat extra groenten binnenkrijgen. Spinazie, boerenkool en kruiden zoals peterselie, basilicum en munt zijn hier uitermate voor geschikt. En ze geven een extra toets aan een gewone gehaktbal ;-). Ook lekker op de BBQ of als aperitiefhapje.
Recept Afdrukken
Gehaktballetjes met verborgen groenten
Instructies
Verhit de kokosolie of ghee in een pan.
Hak de uien, spinazie, munt en peterselie fijn in een blender of hakmolen.
Voeg vervolgens alle ingrediënten samen in een kom en meng goed met de hand (latex handschoenen).
Draai balletjes met je handen en laat ze enkele minuten bakken tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Vroeger maakte ik wel eens bruschetta’s als ik zin had in pizza of er overschot ciabatta was dat dringend op moest. Als ik hier nu zin in heb, is er geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om terug brood te gaan eten (ik krijg er diarree van), dus heb ik een glutenvrije variant gemaakt. Door het brood te vervangen door aubergines krijg je nog een extra portie groenten binnen en heb je toch de smaak van pizza :-).
Verder lezen Aubergetta’s, het glutenvrij alternatief voor bruschetta’s