Zomerse broccolisalade


Broccoli is eigenlijk een winterse groente en wordt dus meestal warm gegeten. Maar het kan in de zomer ook een welkome afwisseling bieden in het aanbod van salades. 

Broccoli is een echte superfood. Het bevat veel vezels, bèta-caroteen, calcium en vitamine C. Van alle groenten bevat het de meeste ‘glucosinolaten’. Onderzoekers aan de Berkeley Universiteit van Californië hebben ontdekt dat deze stofjes preventief werken tegen kanker. Allen naar de winkel voor een wekelijkse portie broccoli 😉 !

Verder lezen Zomerse broccolisalade

Frisse koolsla

 


Alweer een lekker, snel en eenvoudig Grieks receptje ;-). Vaak wordt deze koolsla met azijn of mayonaise gemaakt, maar origineel wordt er enkel citroen, zout en olijfolie ingedaan. Pure ingrediënten die je meestal wel in huis hebt. Nog iets wat vaak vergeten wordt is dat je de kool eerst moet kneden met wat zout. Dit zorgt ervoor dat de koolsla zacht en sappig wordt.

Lekker als bijgerecht of als lunch.

Verder lezen Frisse koolsla