Tzatziki (Griekse komkommer-yoghurt dip)


Deze frisse komkommer-yoghurt dip of tzatziki is een klassieker uit de Griekse keuken en past perfect bij BBQ en zomerse salades. Als yoghurt ga ik voor een volle Griekse schapenyoghurt, maar je kan er ook een paleo of veganistische versie van maken door er kokosyoghurt bij te doen. 

Recept Afdrukken
Tzatziki (Griekse komkommer-yoghurt dip)
Maaltijd Aperitief, Bijgerecht
Prep Tijd 15 min.
Porties
pers.
Ingrediënten
Maaltijd Aperitief, Bijgerecht
Prep Tijd 15 min.
Porties
pers.
Ingrediënten
Instructies
  1. Rasp de komkommer met schil tot fijne sliertjes, voeg wat zout toe en laat uitlekken in een kaasdoek of zeef. Uitlekken gaat sneller door de komkommer uit te knijpen.
  2. Voeg de komkommer na het uitlekken toe aan de yoghurt, samen met de geperste look, zout, peper en een scheutje olijfolie.
  3. Meng goed.
Deel dit Recept

Mango-komkommersla met granaatappel en honingdressing


Een lekker frisse en kleurrijke salade voor bij de BBQ of als lekkere zomerse salade. Past perfect bij kip en scampi’s. 

 

Recept Afdrukken
Mango-komkommersla met granaatappel en honingdressing
Maaltijd Bijgerecht
Prep Tijd 20 min.
Porties
pers.
Ingrediënten
Salade
Dressing
Maaltijd Bijgerecht
Prep Tijd 20 min.
Porties
pers.
Ingrediënten
Salade
Dressing
Instructies
Salade
  1. Schaaf de komkommer in dunne plakken met een mandoline of schaaf. Snij de mango in reepjes. Haal de pitjes uit de granaatappel of koop ze kant-en-klaar. Hak de munt fijn. Meng alles.
Dressing
  1. Maak de dressing door alle ingrediënten van de dressing samen te voegen en goed te mengen tot een gladde dressing. Voeg toe aan de salade en meng goed.
Deel dit Recept