Deze smakelijke hertenragout is er eentje zonder de klassieke ingrediënten. Vaak worden er wijn of bier voor de smaak en brood of peperkoek voor de binding toegevoegd. Dit gaan we allemaal achterwege laten. De ragout kan dus ook perfect gegeten worden door mensen die geen gluten mogen eten of alcohol mogen drinken.
Serveer de ragout met bloemkoolknolselderpuree.
Prep Tijd | 20 min |
Kook Tijd | 2 u |
Porties |
pers
|
Ingrediënten
- 750 g hertenstoofvlees
- 500 ml rundsbouillon https://www.life-is-beautiful.be/product/bone-broth-bouillon-van-grasgevoerd-rund/
- 250 g gemende bospaddestoelen
- 125 g spekblokjes
- 125 g sjalotten of zilveruitjes
- 175 g braambessenconfituur ongezoet
- 2 eetlepels appel- of perenstroop
- 1 stuk kruidentuiltje 1 takje tijm + 2 blaadjes laurier
- 1 eetlepel ossenwit, ghee of kokosolie om mee te bakken
- 1 snuifje peper en zout
- 1 eetlepel tapiocabloem of arrowroot eventueel voor extra binding
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verhit een stoofpot (type Creuset) en smelt de ossenwit, ghee of kokosolie. Schroei het hertenvlees dicht en kruid met peper en zout.
- Voeg het spek en de uitjes toe en laat even mee bakken tot de uitjes glazig zijn en het spek er gaar uitziet.
- Blus met de rundsbouillon.
- Roer er de confituur en siroop doorheen.
- Leg er het kruidentuiltje bij en laat minstens 2 uur zachtjes stoven.
- De paddestoelen worden pas op het einde toegevoegd, om te voorkomen dat ze helemaal wegkoken. Borstel de paddenstoelen schoon en bak ze goudbruin in een aparte pan. Voeg ze 10 min. voor het serveren toe aan de ragout.
- Indien de saus niet voldoende ingekookt is, kan je 1 of enkele eetlepels tapiocabloem of arrowroot toevoegen voor binding van de saus.
Deel dit Recept