Dit aperitiefhapje is altijd een goed idee. In de zomer of winter. Alleen lijkt eendenborstfilet zoiets typisch voor de feestdagen te zijn, maar je kan het eigenlijk heel het jaar door in de gevogelte-afdeling vinden. Laat zeker het vetrandje zitten, want ook hierin zitten gezonde vetten en vetoplosbare vitaminen.
In de zomer kan je de courgetten op de BBQ grillen. In de winter in een grillpan, oven of gewone pan. Met of zonder vetstof.
Zuivelvrije pesto? Yep, in deze pesto zit geen parmezaan en toch is hij superlekker!
Ook de pijnboompitten vervangen we door pistachen. In pijnboompitten zitten ongeveer 20 g/100 g omega 6 vetzuren en bijna geen omega 3 vetzuren. En in pistachen is het het omgekeerde. Daarin zitten bijna geen omega 6-en en wel ongeveer 13 g/100 g omega 3 vetzuren. We hebben zowel omega 6 als omega 3 vetzuren nodig, maar krijgen over het algemeen veel te veel omega 6-en binnen doordat dit in heel veel kant-en-klare producten zit. De vetten met de meeste omega 6-en zijn zonnebloem-, mais-, soja- en koolzaadolie en deze krijgen we in verhouding tot de omega-3’s 5 tot zelfs 10 keer teveel binnen. Aangezien onze hormonen hiervan gemaakt worden en door een teveel aan omega 6 vetzuren, uit balans geraken, kunnen er gezondheidsklachten ontstaan.
Omega 3 vetzuren zitten ook in groene bladgroenten, dus deze pesto is een heerlijke omega 3 bom! Een aperitiefhapje waarin je je dus helemaal kan laten gaan.
Prep Tijd | 15 min |
Kook Tijd | 30 min |
Porties |
stuks
|
- 2 stuks courgette
- 1 snuifje Zout en peper
- 1 beetje kokosolie of olijfolie om te grillen (optioneel)
- 2 pakken eendenborstfilet 2 plakjes eendenborstfilet per rolletje
- 20 stuks cocktailprikkers
Ingrediënten
Courgetten
|
|
- Was de courgetten, laat de schil zitten en snij ze (eventueel met behulp van een mandoline) in dunne plakken.
- Gril de courgettenplakken op de BBQ, in een grilpan, in de oven of in een gewone pan met of zonder vetstof. Dit kan met een beetje olijf- of kokoolie, tot de courgetten zacht zijn.
- Maak de pesto. Voeg alle ingrediënten van de pesto samen in een blender of mixbeker (voor staafmixer) en mix tot een smeuïge massa. Indien het te droog is voeg je nog wat olijfolie toe.
- Open de verpakking van de eendenborstfilets zodat deze op kamertemperatuur komen.
- Snij de courgetteplakken in de helft en besmeer met pesto. Leg hierop 2 plakjes eendenborstfilet. Rol het geheel op en steek er een cocktailprikker door.
Ook lekker met wilde gerookt zalm ipv eendenborstfilet en rauwe komkommer ipv gegrilde courgette.