Ook als de zon niet schijnt kan je haar in huis halen door een lekkere Griekse sla te maken. Alleen al van de kleuren word je vrolijk :-). Fris groene komkommer, vurig rode tomaten en paprika’s, pittig paarse ajuinen, donkerbruine olijven en helderwitte feta. Lekker als bijgerecht bij vis, vlees of BBQ of als maaltijdsalade tijdens de lunch. Het is de ideale salade om mee te nemen naar je werk en de avond op voorhand al klaar te maken. Simpel, lekker en snel klaar.
De tomaten, paprika’s en komkommer koop je best bio. Lees hier waarom. Als je niet weet welke olijven te kiezen, dan raad ik je de Kalamata-olijven aan. Deze hebben een hele zachte smaak en zijn helemaal niet bitter. Zelfs mijn peuterdochter eet ze met smaak op ;-). De allerbeste feta is deze van Dodoni. Heel smeuïg en ook zacht van smaak. Beide te verkrijgen bij Delhaize ;-).
Prep Tijd | 10 minuten |
Porties |
|
Ingrediënten
|
|
- Snij de tomaten, paprika en komkommer in partjes (kan grof of heel fijn gesneden worden)
- Snij de ajuin in halve maantjes
- Doe de groenten in een grote kom en voeg de olijven en olijfolie toe
- Meng alles onder elkaar
- Leg de feta bovenop de salade en strooi er wat oregano over
Als je de sla de avond op voorhand klaarmaakt om mee te nemen naar het werk, gebruik dan liever enkel paprika of kerstomaten ipv gewone tomaten. Zo voorkom je dat je slaatje gaat zwemmen in het vocht. Door het zout van de feta kunnen gewone tomaten heel veel vocht vrijlaten.
Jammmmmiiieeeeeeeeeee 🙂