Glutenvrije quiche met zoete aardappel en feta


Restjes van de avond ervoor, ze worden vaak onderschat en weggegooid, maar je kan hier nog zoveel lekkere dingen mee maken. Overschotjes van vlees of vis kan je verwerken in een slaatje en met gekookte groenten kan je nog perfect een lekkere omelet, frittata of quiche maken. Een frittata is een dikke omelet of eiertaart en een quiche is eigenlijk hetzelfde, maar dan met een bodem van bladerdeeg. Ik maak de mijne in een cakevorm, zonder bladerdeeg, omdat ik liever geen gluten eet, dus het lijkt meer op een eiercake ;-). Door een silicone bakvorm te gebruiken, kan je in principe ieder quicherecept omvormen naar een glutenvrije variant.

Gisteren stonden er bijvoorbeeld zoete aardappelfrietjes op het menu en die waren niet allemaal op geraakt. Zonde om weg te gooien, maar niet altijd lekker om koud te eten of terug op te warmen. Wel het perfecte ingrediënt voor mijn quiche. Er lag ook nog wat paksoi in de frigo die dringend op moest en met wat champignonnen, feta en lente-ui zat er variatie en smaak in de quiche. 

[easy-image-collage id=1032]

Het is niet alleen een ideaal recept om restjes mee weg te werken, maar ook nog eens snel klaar en lekker als ontbijt of lunch en zelfs als aperitiefhapje. Als je het goed organiseert, kruipt er zelfs geen werk in. Ik vul mijn silicone rechthoekige cakevorm de avond ervoor al met alle gewenste ingrediënten en zet deze in de frigo. Enkele broccoliroosjes, feta, lente-ui, champignon, parmaham of gerookte zalm of alle andere ingrediënten die je lekker vindt of die dringend op moeten. Vervolgens hoef je ’s morgens enkel nog de oven aan te zetten, de eitjes te klutsen en erover te gieten en er wat gemalen kaas over te strooien. Als je dit als eerste doet als je opstaat, kan je terwijl de eiercake in de oven staat, rustig douchen, je aankleden en tegen dat je hiermee klaar bent word je verwelkomd door een zalig ruikende keuken. 

Wees creatief en laat me zeker weten welke ingrediënten jij in jouw quiche, omelet of frittata steekt!

Recept Afdrukken
Glutenvrije quiche met zoete aardappel en feta
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. - Doe alle groenten, feta en vlees of vis in een siliconen cakevorm.
  2. - Kluts de eitjes in een kom en voeg zout, peper, nootmuskaat en de helft van de gemalen kaas toe.
  3. - Giet het eiermengsel in de bakvorm en bestrooi het geheel met de resterende gemalen kaas.
  4. - Laat 20 min. bakken in een oven van 180 ℃.
Notities

Lekker als ontbijt, lunch of als aperitiefhapje.
Ieder quicherecept kan op deze manier glutenvrij gemaakt worden.

Deel dit Recept
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.